כיצד לראות את עצמך כפי שהנך באמת – How to see yourself as you really are
- תאריך: 30.11.2018
- תאריך סיום: 01.12.2018
- מורה: גֶשֶה קלסנג וונגמו
- מקום: כפר מונאש, מרכז טל הדר
קורס ללא לינה
כל חיינו מתרכזים סביב מה שקשור ל"אני" ולְמה שהוא "שלי". אנחנו מנסים כל הזמן לעשות את מה שיסב לנו הנאה ולהימנע ממה שיגרום לנו אי נחת. אנחנו מוקירים את מה שהוא "שלי" – משפחתנו, ידידינו, הקהילה שלנו, רכושנו – וחשים כעס כאשר מאיימים עליהם.
אבל מהו ה"אני" למעשה? היכן הוא הבעלים של מה שהוא "שלי"? אנחנו אומרים לעתים קרובות "אני כך" או "אני אחרת": אני אישה, אני גבר, אני בת, אני בן, אני אם, אני אב, אני תלמיד, מורה, רופא, אמן או טבח. אני בריא, חולה, חזק, ביישן, מאושר או מדוכא. איזה מהם באמת מתאר אותי?
חיינו סובבים סביב התחושה של "אני" ו"שלי", תחושה שמחלחלת לכל פעולותינו. תחושה זאת מביאה גם להתרכזות בעצמי, לתחושות של אי ביטחון, תיעוב עצמי, סלידה, השתוקקות וכן הלאה. מכיוון שה"אני" כל כך מרכזי בחיינו חובה עלינו לפתח הבנה של אופן קיומו – ומי אנו באמת.
הקורס מתבסס על אחד מהספרים הפופולריים ביותר של כבוד הדלאי לאמה, "כיצד לראות את עצמך כפי שהנך באמת". הספר משקף את החכמה העמוקה של המחבר, ניסיונו אישי, חמלתו העמוקה וחוש ההומור שלו. הספר מקיף ומרתק, ומוביל את הקוראים באמצעות ניתוח מעשי משכנע להבנה מהו העצמי, ותוך כדי כך מצביע על הסיבות לפיתוח אהבה וחמלה. בסוף כל פרק הדלאי לאמה מציג מדיטציה מונחית שמאפשרת לקוראים להפנים את ההבנה שהשיגו ברמה חווייתית יותר.
במהלך הקורס נדון איך אנחנו קיימים, איך התפיסה מוטעית של ה"אני" גרמת לאינספור בעיות וקשיים, ואיך הבנה נכונה של מי שאנו תאפשר לנו לכונן שלווה, סבלנות, אהבה, חמלה ואיכויות חיוביות נוספות. כל שיעור יילווה במדיטציות מודרכות כדי לתת למשתתפים הזדמנות לפתח תובנות עמוקות יותר של הנושא וללמוד איך לשלב את הבנתם בחיי היומיום.
ההסברים והמדיטציות אינם תלויים בשום השקפה דתית או תרבותית. הם מהווים גישה כללית לחיים בהרמוניה וברווחה רבה יותר.
- מומלץ לקרוא לקראת הקורס את "כיצד לראות את עצמך כפי שהנך באמת" מאת הדלאי לאמה, המתורגם לעברית בהוצאת ידידי הדהרמה.
♦♦♦
גשה קלסנג וונגמו (Geshe Kelsang Wangmo) היא הנזירה הראשונה שקבלה את התואר גשה לאחר 17 שנות לימוד במכון לדיאלקטיקה בודהיסטית בדהרמסלה – ובכך פתחה דלת לנזירות נוספות לקבלת תואר זה.
גשה קלסנג וונגמו ידועה כמורה מבריקה שמציגה את הדברים המורכבים והקשים ביותר להבנה בצורה מאוד ברורה ונגישה, תוך שילוב מדיטציות המאפשרות את הבנת והטמעת הלימוד.
משנת 2004 היא מלמדת פילוסופיה בודהיסטית לסטודנטים המערביים החיים בדהרמסלה, עפ"י תוכנית הלימודים הנהוגה במכון לדיאלקטיקה בודהיסטית; היא מלמדת פילוסופיה בודהיסטית לתלמידי תוכנית הלימודים בחו"ל של אוניברסיטת אמורי (משנת 2006); ולתלמידי תוכנית הלימודים בחו"ל של אוניברסיטת מיאמי (משנת 2010). כמו כן היא מלמדת בטושיטה, מתרגמת ומתרגלת.
גשה קלסנג וונגמו ממשיכה להגיע וללמד בישראל כאורחת ידידי הדהרמה.
♦♦♦
הקורס יתקיים בשפה האנגלית
ניתן להשתתף גם ביום אחד בתנאי שמדובר מתחילת היום ועד סופו.
שעות הקורס:
שישי 09:30-16:30
שבת 09:30-17:00
נשמח להבאת כיבוד בריא לפינת קפה (עוגיות, פירות, אגוזים ושקדים וכו').
אנו מציעים להביא ארוחה אישית. לא תתקיים ארוחת משותפת.
♦♦♦
ברוח המסורת הבודהיסטית, המורה, וכן הצוות המארגן פועלים בהתנדבות מלאה ואינם מקבלים כל שכר. גם ההשתתפות בקורס זה הינה על בסיס תרומה (דאנה) וללא ציון סכום מוגדר, כדי לאפשר לכל הרוצים להשתתף בקורס לעשות זאת בשמחה – ולתרום כפי יכולתם ומתוך רצון ונדיבות הלב.
תרומותיכם, שתיאספנה בתום הפעילות, מיועדות לכיסוי כל ההוצאות הארגוניות ולמתן דאנה כהוקרת תודה למורה.
ההרשמה הסתימה
תרומותיכם, אותן ניתן לעשות בכל עת הן לפני השיעור והן לאחריו, מיועדות לכיסוי כל ההוצאות הארגוניות ולמתן דאנה כהוקרת תודה למורה.
All remaining donations after covering the costs will be offered to the precious teacher.