האימון הבודהיסטי

סיפור החלום ממלא המשאלות

מה היינו עושים אילו היינו רואים אבן יקרה ממלאת משאלות בשלולית, מנצנצת מבעד למעטה הבוץ העוטף אותה? האם היינו מתעלמים ממנה וממשיכים הלאה? נדמה שהתשובה כמעט ברורה מאליה.

אם נתעלם מהאבן היקרה ממלאת המשאלות או נזרוק אותה – היא לא תעזור לנו. אבל אם נרים אותה, ננקה אותה, נניח אותה במקום מכובד, היא תוכל למלא את כל משאלותינו.

לרוב, המשאלות המידיות שלנו סובבות סביב רווחתנו האישית, מפרידות בינינו לבין הזולת, בין "שלי" ל"שלהם"; גישה זו מחזקת את הוקרת העצמי שלנו, מערבלת את רגשותינו ותחושותינו, יוצרת העדפות ושיפוט, וגורמת לנו לבצע פעולות שלכאורה יגרמו לנו אושר, גם אם על חשבון הזולת.

מה ערכן של משאלות כאלה? האם ניתן להמיר את הגישה הזו בגישה אחרת, שתניב פירות של אושר מתמשך?

*

בקורס נלמד את סיפור החלום ממלא המשאלות – טקסט מרתק של המלומד הבודהיסטי נאגארג'ונה, שמציג את האבן יקרת הערך כדימוי – הן כדימוי לתודעה שרוצה להיטיב עם כל בעלי התודעה, והן כדימוי לכלל בעלי התודעה באשר הם.

התודעה שרוצה להיטיב עם בעלי התודעה היא כאבן יקרה ממלאת משאלות, כי אם יש לנו את הרצון להיטיב עם בעלי התודעה ואם נגביר אותו עוד ועוד, נוכל להביא אושר מתמיד לנו ולזולת.

לעיתים נדמה שאם נתמקד בפעולות שמיטיבות עם הזולת נחווה חסרונות רבים, כי נאבד את מה שיש לנו. תחושה שגויה כזאת סותרת את האמירה שהתודעה שמבקשת להיטיב עם אחרים תביא לאושר.

גם בעלי התודעה הם כמו אבן יקרה ממלאת משאלות – אם נזנח אותם ולא נסייע להם לא יהיה להם הפוטנציאל לעזור לנו. אבל אם נדאג להם, ניטיב אתם, נעזור להם – הם יהיו גורם לא רק לאושר זמני אלא גם לאושר המוחלט של ההארה.

האבן היקרה ממלאת המשאלות היא הגישה של הוקרת הזולת. ככל שהוקרת הזולת שלנו תגבר, כך תפחת הגישה של הוקרת העצמי, של ההדגשה של "אני" ו"שלי", של סערת הרגשות המעכירים ומערפלים את תודעתנו, של הסבל אותו אנחנו חווים בשל ייסורי התודעה והגוף.

בקורס סופ"ש זה יילמד צנשאב סרקונג רינפוצ'ה את הטקסט המרתק של "סיפור החלום", המביא נימוקים ומלמד אותנו שיטות לתרגול ולפיתוח אהבה וחמלה לכל בעלי התודעה.

צנשאב סרקונג רינפוצ'ה – גלגולו של אחד משבעת מאסטרי ההתדיינויות עם כבוד הדלאי לאמה – קיבל את הכשרתו הבודהיסטית במנזר גאנדן ג'נגצה בדרום הודו. אחרי שהחליט להמשיך את התמסרותו לדהרמה שלא כנזיר הוא המשיך את לימודיו במכון לדיאלקטיקה בודהיסטית בדהרמסאלה.

בעצתו של כבוד הדלאי לאמה סיים צנשאב סרקונג רינפוצ'ה שלוש שנים אינטנסיביות של לימוד אנגלית בקנדה, והוא רואה זכות לעצמו לשאת במחויבויותיו של קודמו, קיאבג'ה צנשאב סרקונג טוגסיי רינפוצ'ה, לסייע וללמד ככל שיינתן.

רינפוצ'ה מלמד בהודו, באירופה ובישראל תוך שהוא משלב את ניסיונו בלימוד ובתרגול הבודהיסטי עם היכרותו את העולם המערבי. שיעוריו שופעי חוכמה, חן והומור והם מרתקים ביותר.

זהו ביקורו השני בישראל.

עוד על צנשאב סרקונג רינפוצ'ה תוכלו לקרוא כאן.

הקורס יתקיים בשפה הטיבטית ויתורגם לעברית ע"י הנזיר קארצוּן (יקי פלט).

הקורס יתקיים כאמור בימים חמישי משעות אחה"צ ועד שבת 15-17.6.23 (כולל לינה) בנס עמים.

המשתתפים יתבקשו להיות נוכחים בכל משך הזמן של הקורס ובכל הפעילויות שיתקיימו במהלכו.

נשמח להבאת כיבוד לפינת קפה (פירות, עוגיות וכו'- עדיפות לכיבוד בריא).

להסבר מפורט על מהלך הקורסים, כללי התנהגות, מה להביא ועוד – תוכלו לקרוא כאן.

+++

ברוח המסורת הבודהיסטית, המורה, וכן הצוות המארגן פועלים בהתנדבות מלאה ואינם מקבלים כל שכר. גם ההשתתפות בקורס זה הינה על בסיס תרומה (דאנה) וללא ציון סכום מוגדר, כדי לאפשר לכל הרוצים להשתתף בקורס לעשות זאת בשמחה – ולתרום כפי יכולתם ומתוך רצון ונדיבות הלב.

תרומותיכם, שתיאספנה בתום הפעילות, מיועדות לכיסוי כל ההוצאות הארגוניות ולמתן דאנה כהוקרת תודה למורה ולמתורגמן.

ההרשמה תיפתח כחודש לפני תחילת הקורס – אנא עקבו כאן.

 

חומרי עיון לאירוע זה

וידאו (0)
אודיו (0)
תמונות (0)

ספרייה ולימוד

ספרים בהוצאת ידידי הדהרמה

"טיפוח הפוטנציאל האנושי"

ג'טסונמה טנזין פאלמו  

בספרה "טיפוח הפוטנציאל האנושי" (שש השלמויות) מעניקה לנו ג'טסונמה טנזין פאלמו מבט רחב על האימון הבודהיסטי מעבר לישיבה על הכרית. ספרה הינו תרגום הקורס שנתנה בישראל ב-2006. למידע נוסף ורכישה