האימון הבודהיסטי

Patience versus Anger – סבלנות לעומת כעס

לצערנו אני לוסנג אינה בקו הבריאות ולא תוכל להעביר השבת את המפגש וללמד כמתוכנן. בעידודה ובברכתה של אני לוסנג נקיים את המפגש "סבלנות לעומת כעס" באותה מסגרת שנקבעה, בהנחיית תלמידים וותיקים. מאחלים בריאות מלאה ומהירה לאני לוסנג היקרה עם חיבוק גדול

English is below

אנחנו נרגשים מביקורה של אני לוסנג בישראל ומהאפשרות שכה התגעגענו אליה ללמוד ולתרגל במחיצתה הקרובה גם בקורסי לימוד פרונטליים. אני לוסנג הינה מורה מרתקת, אישית, היוצרת קשר בלתי אמצעי עם תלמידיה הרבים – וביקוריה בישראל במשך שנים רבות הם מעמודי התווך של עמותת ידידי הדהרמה.

במסגרת ביקור זה, הפותח צוהר ותקווה גם לביקורים עתידיים של מורינו האהובים, אנו רוצים להביע את תודותינו העמוקות לאני לוסנג לא רק על חוכמתה ולימודיה המעמיקים והנגישים, אלא גם על הקשר העמוק שיצרה עימנו ועל היותה נדבך כה חשוב ומכוון בחיינו כקהילת דהרמה בישראל.

לכן – את הקורס הנוכחי ננצל גם לשתי פעילויות מרגשות נוספות:

1. הוקרת תודה – נייחד פרק זמן קצר כדי להביע את תודותינו העמוקות לאני לוסנג [וגם נברך אותה ליום הולדתה..] ונגיש לה שי מכולנו.

2. שיחה קבוצתית אינטימית – לאחר תקופה כה ארוכה בה חסרנו את נוכחות מורינו, נוכל לנצל את המפגש הזה לשוחח יחד עם אני לוסנג על כל מה שבליבנו: על הקורס, על אתגרים ופחדים, על מכשולים ותרגול, ועוד.

אנו מזמינים אתכם להצטרף אלינו לקורס פרונטלי מרתק זה שישלב כמובן לימוד מעמיק יחד עם מפגש אישי חגיגי!

***

סבלנות לעומת כעס

בדרך כלל כאשר דברים לא מסתדרים כפי שאנחנו רוצים אנחנו נוטים להיות מתוחים, מתוסכלים, לחוצים או כועסים. מצבים מנטליים אלה מתהווים ללא מאמץ ובאופן ספונטני, גם אם אנחנו לא רוצים בהם. כעס יכול לפעמים להיראות כמועיל, אבל אין ספק שלחץ ותסכול אינם מועילים לנו.

לעתים קרובות אנחנו רואים את הכעס כמגן עלינו או כעוזר לנו, הגם שאנחנו יודעים שתועלתו לנו ולסביבתנו קטנה, ולכן אנחנו אפילו לא מנסים לתרגל סבלנות. אך אם לא נתרגל סבלנות לא נראה את התועלת שבה, ולא נפתח שום עניין בתרגולה.

יש אי-הבנה גדולה מהי סבלנות. רבים חושבים שלהיות סבלני פירושו לא להגיב ליחס פוגעני למשל של אחרים כלפינו ולהרשות להם לנצל אותנו. באופן הזה – כך אנו חושבים – ניתפס כחלשים, פחדנים ופראיירים ואף נגביר את ההתייחסות השלילית אלינו. ייתכן שזה כך במונחים של חיי היומיום, אבל זה בהחלט לא כך במונחים בודהיסטיים.

סבלנות מצריכה עוז רוח רב כדי שבאופן מודע לא נגיב בתוקפנות, גם אם יש ביכולתנו להגיב כך. סבלנות הינה בהחלט תגובה, ואפילו כפולה (כלפי עצמנו וכלפי הזולת), לפגיעתם של האחרים בנו – אבל תגובה שונה מהצפוי ואחרת. תגובה המצריכה מאיתנו התבוננות והעמקה, ראייה נכונה של המציאות וחמלה.

בשעת כעס אנחנו מפעילים שורה ארוכה של רגשות ופעולות שמעכירים את רוחנו ומזיקים לה בטווח הקצר והארוך. בד בבד, אם נביט אל אובייקט הכעס שלנו נבחין כי לו עצמו כלל לא אכפת מסערת הנפש בה אנו שרויים והוא ממשיך בשלו – אלא אם ננקוט בנוסף גם בפעולות מזיקות שייצרו גם הן בתורן תגובות שרשרת שליליות ולא מועילות ויעמיקו את מעגל האיבה והכעס ללא מוצא. אם כך, מה התועלת בכעס? דומה הדבר לרעל שאנחנו רוצים לתת לזולת אך אנחנו הם אלה בלבד שטועמים ממנו.

ואולם כאשר נשיג את יתרונות הסבלנות ואיכויותיה בדרך של אימון ותרגול, נוכל בהחלט להגיב אך כעת התגובה תהיה ממוקדת, כזו שמסכלת את התוקפנות אך גם את האיבה – תגובה שתועיל הן לעצמנו והן לזולת.

במהלך יום התרגול הזה נהרהר, נמדוט ונדון מה פירוש להיות סבלני, אלו שיטות יש ליישם כדי לתרגל סבלנות, ובאיזה טיעונים נשתמש כדי להשתכנע שהרבה יותר טוב להיות סבלניים מאשר להיות לחוצים, מתוסכלים וכועסים.

אני לוסנג  היא מורה מרתקת, סוחפת ומעמיקה המלווה את עמותת ידידי הדהרמה שנים רבות מאוד. אני לוסנג מעבירה את נושאי הלימוד בצורה אישית, נגישה ומסקרנת ויוצרת קשר בלתי אמצעי עם תלמידיה הרבים, וביקוריה בישראל הן מעמודי התווך של ידידי הדהרמה.

לו"ז שבת דהרמה:
10:00 – 9:30        התכנסות והרשמה
10:15 – 10:00             שיחת פתיחה
11:30 – 10:15          שיעור+מדיטציה
12:00 – 11:30                      הפסקה
13:00 – 12:00         שיעור + מדיטציה
14:00 – 13:00             ארוחת צהריים
15:00 – 14:00       מדיסין בודהה בזום
15:30 – 15:00                       הפסקה
16:30 – 15:30                  דיון קבוצתי
17:30 – 16:30   מדיטציה ושיחת סיכום

אנא לתשומת לבכם:
* בהתאם להחלטת משרד הבריאות השבת פתוחה לכל ולא נדרשת עמידה בתנאי התו הירוק.
* תדרש עטיית מסכות באולם.
* נשמח לכיבוד בריא ככל הניתן לפינת קפה (עוגיות, פירות, שקדים ואגוזים וכדומה).
* לא תתקיים ארוחה משותפת. אנא דאגו לעצמכם לארוחת צהריים קלה.

  • בבקשה תביאו כוסות לשימושכם. לא יהיו כוסות חד פעמיות
  • אנא הביאו איתכם כרית ישיבה.

נדרשת הרשמה (כפתור הרשמה בתחתית העמוד)

Ani Losang – Patience versus Anger

Usually when things do not go the way we want them to go we get tense, frustrated, stressed or angry. These mental states arise effortlessly and spontaneously, even though we not necessarily want to have them. Anger can sometimes be seen as helpful, but definitely not stress or frustration.

We often see anger as our bodyguard or helper, and therefore do not even try to practice patience. If we do not practice patience, then we do not see the benefit, and there is zero interest to practice.
On top of it, there is a big misunderstanding, that patience means not reacting, and to let everybody walk over you. That might be so in worldly terms, but definitely not in Buddhist terms.

Also being patient you might feel that you are a coward or a fryer, and that again is not what patience means, as it needs a lot of courage to consciously not react aggressively, even if we could.

During this day we will reflect, meditate and discuss, what it means to be patient, what methods to apply to practice it, and what arguments to use, to convince ourselves that it is much better to be patient, than to be stressed, frustrated and angry.

Patience can become a very good companion if we are under lockdown, isolated or separated from our loved ones. Nobody can separate you from this companion. Not the government, not the police, not your enemies.

ברוח המסורת הבודהיסטית, המורה ואף הצוות המארגן פועלים בהתנדבות מלאה ואינם מקבלים כל שכר. גם ההשתתפות במפגשים אלה הינה על בסיס תרומה (דאנה) וללא ציון סכום מוגדר, כדי לאפשר לכל הרוצים להשתתף לעשות זאת בשמחה – ולתרום כפי יכולתם ומתוך רצון ונדיבות הלב. תרומותיכם, אותן ניתן לעשות בכל עת הן לפני השיעור והן לאחריו, מיועדות לכיסוי ההוצאות הארגוניות ולמתן דאנה כהוקרת תודה למורה.

את התרומה ניתן לבצע באמצעות האתר המאובטח Paypal ע"י לחיצה על Create an Account ומילוי פרטי כרטיס האשראי (בהרשמה חד-פעמית המידע אינו נשמר בשרתי Paypal). אם ברצונכם לקבל קבלה עבור הדאנה, אנא הקפידו בעת ביצוע התשלום בפייפאל לרשום את שמכם ואת הכתובת המלאה למשלוח.

All our activities are organized by volunteers and are offered without any price tag attached. Yet we wish to give a generous Dana to our teacher and also there are some costs to be covered. For that we ask for your donations. After covering the costs all remaining donation will be offered to the precious teacher.
For donating using paypal please press on the button below:

כמו כן ניתן לעשות העברה בנקאית לזכות ידידי הדהרמה, בנק הפועלים סניף היצירה 459, חשבון 11197.

You can also transfer money to:
Dharma Friends of Israel
Bank HaPoalim, branch 459, account number 11197
Swift code: POALILIT
IBAN  IL450124590000000011197

 

ברוח המסורת הבודהיסטית, המורה, וכן הצוות המארגן פועלים בהתנדבות מלאה ואינם מקבלים כל שכר. גם ההשתתפות בקורס זה הינה על בסיס תרומה (דאנה) וללא ציון סכום מוגדר, כדי לאפשר לכל הרוצים להשתתף בקורס לעשות זאת בשמחה ולתרום כפי יכולתם ומתוך רצון ונדיבות הלב.
תרומותיכם, אותן ניתן לעשות בכל עת הן לפני השיעור והן לאחריו, מיועדות לכיסוי כל ההוצאות הארגוניות ולמתן דאנה כהוקרת תודה למורה.
All our activities are organized by volunteers and are offered without any price tag attached. Yet there are some costs to cover and for that we are asking for your donations.
All remaining donations after covering the costs will be offered to the precious teacher.

חומרי עיון לאירוע זה

טקסטים (0)
וידאו (0)
אודיו (0)
תמונות (0)

ספרייה ולימוד

מולטימדיה

Online Q&A with Jetsunma Tenzin Palmo

צפה והקשב לעוד:

ספרים בהוצאת ידידי הדהרמה

"להגיע להארה"

כבוד הדלאי לאמהּ ה-14  

"להגיע להארה" הוא ספר חשוב ומהותי בו פורש בפנינו הדלאי לאמה, בדרך בהירה ומעשית, את שלבי התרגול הרוחני בדרך להשגת מצב ההארה שלמה, מצב תודעה שהוא הרמה הגבוהה ביותר של ההתפתחות הרוחנית. למידע נוסף ורכישה