ספרייה ולימוד

ברוח המסורת הבודהיסטית, המורה, וכן הצוות המארגן פועלים בהתנדבות מלאה ואינם מקבלים כל שכר. גם ההשתתפות בקורס זה הינה על בסיס תרומה (דאנה) וללא ציון סכום מוגדר, כדי לאפשר לכל הרוצים להשתתף בקורס לעשות זאת בשמחה ולתרום כפי יכולתם ומתוך רצון ונדיבות הלב.
תרומותיכם, אותן ניתן לעשות בכל עת הן לפני השיעור והן לאחריו, מיועדות לכיסוי כל ההוצאות הארגוניות ולמתן דאנה כהוקרת תודה למורה.
All our activities are organized by volunteers and are offered without any price tag attached. Yet there are some costs to cover and for that we are asking for your donations.
All remaining donations after covering the costs will be offered to the precious teacher.

על מסורת הסאקיה

הבודהיזם שצמח בהודו, התבסס בטיבט במאה השמינית בזכות פועלם של מורי הרוח ההודים שנטרקשיטה וגורו פדמסמבהאווה. במקביל להגעתם של מלומדים הודיים לטיבט התפתח מפעל תרגומים נרחב של טקסטים בודהיסטיים מסנסקריט לטיבטית על ידי מתורגמנים טיבטיים מלומדים בעלי תובנות מדיטטיביות מעמיקות. במשך הזמן התפתחו בטיבט ארבע מסורות עיקריות: ניינגמה, סאקיה, קאגיו וגלוק.

במאה האחת עשרה המתרגל הבודהיסטי הדגול קונצ'וק גיאלפו (KHON KONCHOK GYALPO)  בן משפחת הקהון (KHON) הקים מנזר בו שולבו הלימודים הבודהיסטים המבוססים על תרגומי הטקסטים הראשונים שהגיעו מהודו לטיבט עם תרגומים חדשים של מסורות בודהיסטיות שהגיעו לטיבט מהודו בתקופה זו של פריחה רוחנית חדשה. כך נוסדה מסורת הסאקיה. המנזר שהקים קונצ'וק גיאלפו קיבל את השם סאקיה משום שהוא נבנה על חלקת אדמה (סא) שהיתה חיוורת (kya).

התרגול שעומד בלב מסורת הסאקיה הוא הלאם דרה (LAM DRE) – הדרך הכוללת את התוצאה. המאסטר ההודי הגדול וירופה (VIRUPA) שעמד בראש מנזר נאלנדה חיבר טקסט מתומצת המכיל את החכמה של מסורת זו. המתרגם הטיבטי הדגול דרוגמי לוצאווה (DROGMI LOTSAWA), שלמד ותרגל בהודו תחת מורים יוצאי דופן כגון נארופה, הביא מסורת תרגול זו לטיבט והעבירה לסאצ'ן קונגה ניינגפו (SACHEN KUNGA NYINGPO),  בנו של קונצ'וק גיאלפו. מסורת הלאם דרה כוללת הסברים והוראות תרגול של כל שלבי הדרך הבודהיסטית, מלימוד הפוטנציאל הרוחני ובקשת מקלט רוחני ועד לתרגולים ייחודיים למימוש מצב הבודהה עבור מתרגלים ברמה הגבוהה ביותר.

מסורת הסאקיה נשמרה עד עצם היום הזה באמצעות שרשרת רציפה של שושלת קוהן ובאמצעות מסירה (transmission)  של לימודי הלאם-דרה ('הדרך והתוצאה') של הסאקיה. בזכות חמלתם העצומה של המורים הגדולים לאורך מאות שנים, הלימודים הבלתי מוגבלים של בודהה שאקיאמוני נשמרים כשיטות חיוניות ורבות עוצמה להשגת תובנות רוחניות. בני משפחת קהוֹן (KHON) אליה משתייך ראש זרם הסאקיה נמנו על תלמידיו הישירים של גורו רינפוצ'ה (גורו פדמסמבהאווה). בני המשפחה מקפידים על שמירת הלימודים הרוחניים יקרי הערך הללו על ידי לימוד ותרגול ההוראות העוברות מדור לדור מאז ועד היום, כך ששמיעת לימודים וקבלת הוראות תרגול ישירות מסאקיה טריזין כמוה כקבלת ההוראות ישירות מגורו פדמסמבהאווה.

 

אחד מהאבות המייסדים של מסורת הסאקיה הוא המלומד הדגול סאקיה פאנדיטה. הכינוי פאנדיטה ניתן לו בזכות הידע הרב שלו בתחומים רבים הקשורים לתרגול הרוחני וכן בזכות שליטתו בסנסקריט. העומק הרוחני של ידיעותיו הביא את שליטי סין ומונגוליה להזמינו ללמדם, כך שהשפעתו של סאקיה פאנדיטה יצאה מגבולות טיבט והתפשטה לכל אזור אסיה המרכזית. חלק מהטקסטים שכתב, כגון הפרשנות שלו על כתבי המלומד ההודי דהרמקירטי, מהוללים עד ימינו כפרשנויות מעמיקות ונרחבות.

*

אנו נרגשים לבשר כי במארס 2019 יגיע ויילמד בישראל כבוד סאקיה טריזין ה-42, ראש מסורת הסאקיה, כאורח עמותת ידידי הדהרמה.

על כבוד סאקיה טריזין ה-42 – ניתן לקרוא כאן.

על ביקור כבוד סאקיה טריזין בישראל במארס 2019 – ניתן לקרוא כאן.

כיצד ממונה סאקיה טריזין? – אנא קראו כאן

ספרייה ולימוד

מולטימדיה

Dali Lama's visit to Ben-Gurion Univerity of the Negev

צפה והקשב לעוד:

ספרים בהוצאת ידידי הדהרמה

"טיפוח הפוטנציאל האנושי"

ג'טסונמה טנזין פאלמו  

בספרה "טיפוח הפוטנציאל האנושי" (שש השלמויות) מעניקה לנו ג'טסונמה טנזין פאלמו מבט רחב על האימון הבודהיסטי מעבר לישיבה על הכרית. ספרה הינו תרגום הקורס שנתנה בישראל ב-2006. למידע נוסף ורכישה