גשה דורג'י דמדול
גשה דורג'י דמדול כיהן מאז שנת 2005 כמתורגמן הרשמי של כבוד הדלאי לאמה, עסק בכתיבה תרגום ועריכת טקסטים בודהיסטיים וספרי פילוסופיה ומדע, ומכהן כיום כמנהל בית טיבט בדלהי.
גשה דורג'י דמדול השלים את לימודיו במכון לדיאלקטיקה בודהיסטית בדהרמסלה, קיבל בשנת 2002 את תואר גשה להראמפה (Ph.D.) מן האוניברסיטה המנזרית דרפונג לוסלינג ולמד בקולג' הטנטרי גיוּמֶה. לאחר כהונתו כחבר עמית באוניברסיטת קיימברידג' באנגליה בשנת 2003 הוא מונה כמרצה אורח באוניברסיטת דלהי ונשא הרצאות בשלוש מחלקות באוניברסיטה: פילוסופיה, פסיכולוגיה ולימודים בודהיסטיים.
בשנת 2005 מונה גשה דמדול למתורגמן הרשמי של הדלאי לאמה, ובמקביל עסק בכתיבה ובתרגום טקסטים בודהיסטיים ובמחקרים. תחת הנחייתו של כבוד הדלאי לאמה, לקח גשה דורג'י דמדול בשנת 2008 חלק נרחב בעריכה של ספר לימוד למדעים ופסיכולוגיה בודהיסטית – "מודעות רגשית" לצידו של פרופ' פול אקמן – ואף שימש כעורך ראשי לספר על מדע ופילוסופיה בודהיסטית אשר נועד לשמש מרכזים בודהיסטיים ברחבי העולם.
גשה דמדול עסק יחד עם מלומדים נוספים בעריכת כמה מספריו של כבוד הדלאי לאמה, ואף תרגם טקסטים שונים מטיבטית לאנגלית, כמו "החוכמה הבסיסית של דרך האמצע" מאת נאגרג'ונה.
במארס 2011 מונה גשה דמדול למנהל בית טיבט בדלהי, מרכז תרבות ולימוד מיסודו של כבוד הדלאי לאמה – ומאז הוא נושא בתפקיד זה. הוא נושא הרצאות, מלמד קורסי פילוסופיה ומנחה ריטריטים של מדיטציה הן בבית טיבט והן במקומות אחרים ברחבי הודו ובעולם.
גשה לה שם לו למטרה לסייע לתלמידים להשיג הבנות עמוקות בפילוסופיה הבודהיסטית של מסורת נאלנדה בד בבד עם פיתוח תודעת הבודהיצ'יטה – שכן, באמצעות הטמעת החכמה והחמלה בתוכם יוכלו התלמידים המתרגלים להביא לתמורה בזרם תודעתם ולהתקדם בדרך הרוחנית עד להשגת השחרור מסבל וההארה השלמה.
הידע שרכש בתחומי המדעים, יחד עם מפגשיו של גשה לה עם מדענים בעלי שם, מקנה לו את יכולתו המיוחדת ללמד פילוסופיה בודהיסטית באנגלית קולחת תוך הבאת היבטים מדעיים/מודרניים המתאימים לתלמידים שאינם טיבטים.
גשה דורג'י דמדול מוכר כמורה מרתק וחד שקנה לו תלמידים רבים מרחבי העולם הנוהרים במיוחד לשיעוריו. הוא רהוט, שיטתי, מערב את תלמידיו במהלך השיעורים, מנהל איתם דיאלוג המעמיק את תובנותיהם, והסבריו מפשטים ומנגישים אף נושאי לימוד קשים וסבוכים.
את כל זאת הוא עושה בהומור ובאנושיות חמה, תוך מעורבות רבה בכל מהלך הקורסים.
פרטים נוספים ניתן לקרוא באתר – כאן