ספרייה ולימוד

תרמו עכשיו לידידי הדהרמה וסייעו לנו להמשיך בפעילות! ניתן לתרום בהעברה בנקאית לזכות ידידי הדהרמה, בנק הפועלים סניף היצירה 459, חשבון 11197 - ולציין את מטרת ההעברה ** או ללחוץ על כפתור הפייפאל תרומה עבור ידידי הדהרמה דרך פייפאל
  • קורס:
  • מורה:
  • תאריך: 23.10.2012

ביקורו של לאמה טנזין

לאמה טנזין

 

 

 

 

 

זוהי השנה הראשונה שלאמה טנזין מתארח בבית הדהרמה שעל הכרמל.
לאמה טנזין הוא נזיר מזה 30 שנה במנזר קא-נינג שדרוב לינג שבנפאל. הוא מרבה ללמד באסיה ובאירופה, ואף ביקר בעבר בישראל. לאמה טנזין הוא בעל השכלה בודהיסטית רחבה ומעמיקה המשולבת עם שנים של תרגול מדיטציה על פי מסורת הבודהיזם הטיבטי. ידיעותיו וניסיונו העשיר, בשילוב עם גישתו הידידותית והכרותו עם הקהל המערבי, הופכים אותו למורה מצוין למתרגלים בכל הרמות.

במהלך ביקורו ילמד לאמה טנזין מגוון נושאים למתחילים ולמתקדמים.

**************************************************************************

"סדנת מדיטציה על דמותו של הבודהה וערב עליה-לרגל וירטואלית"
יום חמישי ה-13 באוקטובר |  חג סוכות | 19:30 – 09:00 | בבית הדהרמה שעל הר הכרמל, בכפר עוספיה, כעשר דקות נסיעה דרומית לחיפה.

יום זה יוקדש לתרגול, הנקרא "אוצר של ברכות". תרגול זה הינו נפוץ מאוד בין מתרגלי הבודהיזם הטיבטי לזרמיו. התרגול נועד להשקיט את התודעה ולאפשר לה להיות מקושרת לאיכויותיה הנשגבות, הזהות לאלה של תודעתו המוארת של הבודהה. לאמה טנזין ילמד על משמעות התרגול, ידריך את המשתתפים כיצד לתרגל אותו באופן יומיומי, וייתן הסבר מפורט על הטקסט.
בערב תתקיים הקרנת שקופיות "עליה-לרגל וירטואלית למקומות הקדושים בהודו" בלוויית הסברים של הלאמה.
עלות ההשתתפות: תרומה מומלצת של 80 ש"ח או כפי יכולתכם.
במהלך היום נאכל ארוחת צהריים משותפת, אנא הביאו אתכם אוכל צמחוני, שתיה.
נא להביא כריות ישיבה.

:סדרת הרצאות ערב פתוחות
עלות ההשתתפות: תרומה מומלצת של 40 ש"ח או כפי יכולתכם.

"בעקבות מילותיו של הבודהה" | יום ראשון 16.10.11 | 21:30- 19:30 | בבית הדהרמה שעל הר הכרמל, בכפר עוספיה, כעשר דקות נסיעה דרומית לחיפה.

לאמה טנזין ילמד מתוך דרשותיו של הבודהה אספקטים שונים של תרגול הדהרמה.

שיעור מדיטציה במסורת הבודהיזם הטיבטי | יום שני 17.10.11 | 21:30- 19:30 | בבית הדהרמה שעל הר הכרמל, בכפר עוספיה, כעשר דקות נסיעה דרומית לחיפה.

לאמה טנזין ילמד על יסודות המדיטציה, וינחה תרגול מעשי. זוהי הזדמנות לשאול שאלות בנוגע לתרגול מדיטציה אישי, לרבות דקויות וקשיים.

"איך לטפח מוטיבציה, מסירות והתמדה בתרגול הרוחני באופן אותנטי?" |יום שלישי 18.10.11 | 21:30- 19:30 | בבית הדהרמה שעל הר הכרמל, בכפר עוספיה, כעשר דקות נסיעה דרומית לחיפה.

לאמה טנזין ילמד מתוך נסיונו האישי ודוגמאות חייהם של מאסטרים גדולים מן העבר איך בונים גישה אותנטית לתרגול הדהרמה, מהי חשיבותן של מסירות והתמדה ואיך לטפחן.

* * * :הארוע המרכזי של הביקור * * *

"ריטריט טארה – שלוש האיכויות הנשגבות" | ימי רביעי-שבת 19-22 באוקטובר, חג סוכות | בבית הדהרמה שעל הר הכרמל, בכפר עוספיה, כעשר דקות נסיעה דרומית לחיפה.
עלות ההשתתפות: תרומה מומלצת של 350 ש"ח או כפי יכולתכם.

במהלך 4 ימי הריטריט ינחה לאמה טנזין את התרגול לפי התוכנית ההדרגתית המבוססת על טארה, בודהה בדמות אשה.

ברטריט ינחה הלאמה את המדיטציה על דמותה של טארה ויציג את הנושאים הראשונים בתוכנית התרגול של האיכות הנשגבת הראשונה הכוללת הרהורים המפנים את התודעה לתרגול רוחני.

אנו ממליצים לא להחמיץ את הסדנא! זוהי תוכנית מיוחדת המציעה הזדמנות להכנס לדרך בודהיסטית מלאה, אותנטית ואפקטיבית במיוחד. את התוכנית מלמד היום ברחבי העולם המורה הבודהיסטי-טיבטי צ'וקי נימה רינפוצ'ה, ואת ההבטים המעשיים מלמד לאמה טנזין, נזיר בכיר הבקיא במיוחד בתרגול זה.

תרגול מסכם | יום ראשון 23.10.11 | 20:00 – 09:00| בבית הדהרמה שעל הר הכרמל, בכפר עוספיה, כעשר דקות נסיעה דרומית לחיפה.

נחתום את ריטריט טארה בתרגולי מדיטציה והקדשות הזכות שנצבור, כנהוג במסורת הטיבטית.

ספרייה ולימוד

ספרים בהוצאת ידידי הדהרמה

"טיפוח הפוטנציאל האנושי"

ג'טסונמה טנזין פאלמו  

בספרה "טיפוח הפוטנציאל האנושי" (שש השלמויות) מעניקה לנו ג'טסונמה טנזין פאלמו מבט רחב על האימון הבודהיסטי מעבר לישיבה על הכרית. ספרה הינו תרגום הקורס שנתנה בישראל ב-2006. למידע נוסף ורכישה