פילוסופיה בודהיסטית

"דרך החמלה והחוכמה – סקירת הדרך הבודהיסטית"

על-פי מסורת נָלַנְדָה מטרתנו הסופית היא השגת הארה שלמה למענם של כל היצורים החיים. לפיכך עלינו לשאוף להגברת תכונותינו החיוביות עד הבאתן לידי שלמות ולהפחתת רגשותינו העוכרים עד לסילוקם המוחלט. כשנשיג מטרה זאת יחד עם השגת ההבנה החודרת של המציאות – של אופן קיומם של הדברים כפי שהם – נשיג את ההארה שלמה, את האושר המתמשך, ונוכל לפעול למען שחרורם של כל היצורים החיים מסבל.

חלק א' – "דרך החמלה והחוכמה – סקירת הדרך הבודהיסטית" (החלק הראשון של הקורס)
16-18.2.2012 | ימים חמישי – שבת | התכנסות והרשמה בשעה 16:00 | קיבוץ תובל.

[חלק ב' –  "העצמה (Empowerment) של 21 הטארות"
19-20.2.2012 ימים ראשון ושני – בהמשך לקורס יעניק רינפוצ'ה העצמה ממחלקת הטנטרה הגבוהה ביותר.]

בחלק זה של הקורס יפרוס בפנינו ג'האדו רינפוצ'ה את הדרך הרוחנית הבודהיסטית הכוללת על שני היבטיה – ההתנהגות וההשקפה – כפי שהיא מתבטאת במעשה הרוח המשותף ובמעשה הרוח הייחודי. הצגת דברים זאת תיעשה על-פי מסורת מורי הרוח, המלומדים והיוגים הדגולים מהמנזר האוניברסיטאי ההודי הידוע נָלַנְדָה, בשילוב הסברים של גדולי המלומדים הטיבטים.

במהלך הלימוד נוכל לראות ולהבין כיצד באמצעות תרגול רוחני של היבטי השיטה והחוכמה של דרך הבודהה, המשותפים והייחודיים, אנו יכולים לאלף את התודעה, להפוך את חיינו למשמעותיים ולהיות מאושרים יותר.

הלימוד בקורס יתורגם ישירות מטיבטית לעברית ע"י הנזיר פונצוק.

יוקדש זמן לשאלות ותשובות עם גשה טאשי.

תנאי השתתפות:

הקורס פתוח לקהל הרחב ללא שום תנאים.

אפשר להשתתף רק בחלק הראשון של הקורס ללא השתתפות בחלק השני של ההעצמה.

השתתפות בחלק זה של הקורס מהווה תנאי להשתתפות בחלק השני של קבלת ההעצמה.

ההרשמה הסתיימה|

 

ברוח המסורת הבודהיסטית, המורה, וכן הצוות המארגן פועלים בהתנדבות מלאה ואינם מקבלים כל שכר. גם ההשתתפות בקורס זה הינה על בסיס תרומה (דאנה) וללא ציון סכום מוגדר, כדי לאפשר לכל הרוצים להשתתף בקורס לעשות זאת בשמחה ולתרום כפי יכולתם ומתוך רצון ונדיבות הלב.
תרומותיכם, אותן ניתן לעשות בכל עת הן לפני השיעור והן לאחריו, מיועדות לכיסוי כל ההוצאות הארגוניות ולמתן דאנה כהוקרת תודה למורה.
All our activities are organized by volunteers and are offered without any price tag attached. Yet there are some costs to cover and for that we are asking for your donations.
All remaining donations after covering the costs will be offered to the precious teacher.

חומרי עיון לאירוע זה

אודיו (0)
תמונות (0)

ספרייה ולימוד

מולטימדיה

Om Mani Peme Hum - Tibetan Short Form 108 times

צפה והקשב לעוד:

ספרים בהוצאת ידידי הדהרמה

"טיפוח הפוטנציאל האנושי"

ג'טסונמה טנזין פאלמו  

בספרה "טיפוח הפוטנציאל האנושי" (שש השלמויות) מעניקה לנו ג'טסונמה טנזין פאלמו מבט רחב על האימון הבודהיסטי מעבר לישיבה על הכרית. ספרה הינו תרגום הקורס שנתנה בישראל ב-2006. למידע נוסף ורכישה