טַנְטְרָה

קרמה וטיהור התודעה: כוחו המרפא של תרגול וג'רסטווה עם הנזיר קרצון

שבת דהרמה, 13.12.2025

כפר מונאש

המסורת הבודהיסטית מתווה לנו את הנתיב לטיהור התודעה מכל הפעולות השליליות שצברנו עד כה ומכל מגבלותיה. כדי לטהר את התודעה מפעולות ודפוסים שליליים עלינו להכיר את האופן בו אנו פועלים, ולטפח באופן מודע ארבעה כוחות שמהווים תרופות-נגד – כוח החרטה, כוח הנחישות, כוח הבסיס וכוח הפעולה.

בשבת הדהרמה נתוודע לתרגול של וג׳רסטווה (Vajrasattva) – ישות שמימית שמגלמת את התודעה הטהורה. כדי לתרגל את הישות השמימית וג'רסטווה נשתמש בסאדהנא (Sadhana) פשוטה, שהיא מדריך תרגול לטיהור פעולות שליליות שעשינו בעבר.

במהלך היום יסביר הנזיר קרמה צונדרו (יקי) את השלבים בתרגול הטיהור:

טיפוח מוטיבציה בעזרת ארבע המחשבות שמדרבנות את תודעתנו לצעוד בדרך הדהרמה; בקשת מקלט בבודהה, בדהרמה ובסנגהה וכינון בודהיצ׳יטה, השאיפה להשיג הארה למענם של כל בעלי התודעה; הצגת מושג הקרמה וארבעת כוחות הנגד שמטהרים פעולות שליליות שעשינו בעבר, ואת המדיטציה על וג׳רסטווה.

ההסברים יינתנו במהלך תרגול מדיטציה מונחית שיסייע בהכרה והתוודעות לתרגול המדיטציה.

לוח הזמנים:

09:00                     הגעה והרשמה

09:30 – 12:30       שיעור ותרגול [כולל הפסקה]

12:30 – 13:30       ארוחת צהרים

13:30 – 14:00       שיחת סיכום

14:00 – 16:30       שיעור ותרגול

16:30 -17:00        שאלות ותשובות

17:00                     פירוק

ברוח המסורת הבודהיסטית, המורה, וכן הצוות המארגן פועלים בהתנדבות מלאה ואינם מקבלים כל שכר. גם ההשתתפות בקורס זה הינה על בסיס תרומה (דאנה) וללא ציון סכום מוגדר, כדי לאפשר לכל הרוצים להשתתף בקורס לעשות זאת בשמחה ולתרום כפי יכולתם ומתוך רצון ונדיבות הלב.
תרומותיכם, אותן ניתן לעשות בכל עת הן לפני השיעור והן לאחריו, מיועדות לכיסוי כל ההוצאות הארגוניות ולמתן דאנה כהוקרת תודה למורה.
All our activities are organized by volunteers and are offered without any price tag attached. Yet there are some costs to cover and for that we are asking for your donations.
All remaining donations after covering the costs will be offered to the precious teacher.

חומרי עיון לאירוע זה

אודיו (0)
תמונות (0)

ספרייה ולימוד

מולטימדיה

The Human Torches of Tibet: BBC Our World documentary

צפה והקשב לעוד:

ספרים בהוצאת ידידי הדהרמה

"למלא את הלב בחמלה"

כבוד הדלאי לאמהּ ה-14  

ספרו של כבוד הדלאי לאמה - "למלא את הלב בחמלה", המראה לנו כיצד החמלה יכולה להיות מקור בלתי נדלה של אושר בחיינו. למידע נוסף ורכישה