פילוסופיה בודהיסטית

שבת דהרמה – שתי האמיתות

באופן תמידי אנו מעורבים עם הסביבה שלנו – אנו לומדים, עובדים, קונים, נוסעים ומתקשרים אחד עם השני. בעשותנו זאת, אנו סומכים על תפיסתנו את הדברים הסובבים אותנו, אנו בוטחים שזה מעניק לנו מידע מספיק בכדי לקבל החלטות נכונות באשר להתנהגותנו, ממה להימנע, עם מי להתחבר וכך הלאה.

אבל, האם אי פעם אנו נוטלים פסק זמן בעיצומם של חיי היומיום העמוסים שלנו בכדי להרהר האם לתפיסות שלנו יש אחיזה במציאות? האם אנחנו אי פעם תוהים האם תופעות באמת קיימות באופן שאנו תופסים אותן ובאופן שהן מופיעות לנו?

בשבת זו, נבחן מה אמיתי ומה לא; נבסס באופן הגיוני את העובדה שיש אי התאמה בין האופן שבו התופעות מופיעות לנו לבין האופן שבו הן באמת קיימות.

הגם שיש לנו תחושה שעצמי, אנשים אחרים, החפצים שלנו, הסביבה וכד', קיימים באופן אובייקטיבי ובלתי תלוי, הרי שקיום כזה האו בלתי אפשרי.

בהצגת שתי האמיתות – האמת המוסכמת והאמת המוחלטת – נציג את ההשקפה הבודהיסטית של המציאות. הבנתה תאפשר לנו לצמצם את אינספור הבעיות והקשיים שלנו ולבסוף אף להתגבר עליהם.

במסגרת מסלול הפילוסופיה הבודהיסטית, נלמד בשבת דהרמה זו את הנושא עפ"י הקורס של גשה קלסנג וונגמו ולשם כך נעזר בחוברת הלימוד שגשלה הכינה לקראת הקורס.

שבת הדהרמה מיועדת  למי שהיו בקורס או למדו את הנושא ומעוניינים להעמיק בלימוד.

אנא, חזרו על החוברת/הקורס לפני המפגש. המעוניינים להשתתף ופוגשים את הנושא לראשונה, מוזמנים לקרוא את החוברת לקראת שבת הדהרמה.

לקריאת החוברת לחץ כאן

שבת הדהרמה תתקיים בקריית אונו ביום שבת 21.2.15  ובה נלמד ונתדיין על נושא זה .

את הלימוד ינחה זאב, שהינו מתרגל ותיק . זאב שהה מספר שנים בהודו ולמד מפי גן גיאצו-לה וגשה קלסנג וונגמו ומאז הוא מתמיד בלימודי הפילוסופיה. זאב מנחה קבוצת פילוסופיה שבועית בתל-אביב.

ארוחת צהריים נאכל יחד. אתם מוזמנים להביא מנה  משותפת (צמחונית).

***

בהמשך תישלח לנרשמים לקריאה חוברת הקורס שהכינה גשה קלסנג וונגמו . מומלץ לקרוא את החוברת לפני הקורס.

 להלן הלו"ז :

08:30 – הגעה והתארגנות

09:00- 09:30  – מדיטציה

09:30 – 11:00 – שיעור

11:00 – 11:30 – הפסקת תה/קפה

11:30 – 13:00 שיעור

13:00–  14:30– ארוחה משותפת + הפסקת צהרים

14:30 – 16:30 – שיעור

16:30 – 17:00 – סיכום

17:00 – סיום

ברוח המסורת הבודהיסטית, המנחים וכן הצוות המארגן פועלים בהתנדבות ואינם מקבלים כל שכר. גם ההשתתפות בקורס זה הינה על בסיס תרומה (דאנה).

תרומותיכם, שתיאספנה בתום הפעילות, מיועדות לכיסוי ההוצאות השוטפות.

 

צילום:משה בראל

 

ברוח המסורת הבודהיסטית, המורה, וכן הצוות המארגן פועלים בהתנדבות מלאה ואינם מקבלים כל שכר. גם ההשתתפות בקורס זה הינה על בסיס תרומה (דאנה) וללא ציון סכום מוגדר, כדי לאפשר לכל הרוצים להשתתף בקורס לעשות זאת בשמחה ולתרום כפי יכולתם ומתוך רצון ונדיבות הלב.
תרומותיכם, אותן ניתן לעשות בכל עת הן לפני השיעור והן לאחריו, מיועדות לכיסוי כל ההוצאות הארגוניות ולמתן דאנה כהוקרת תודה למורה.
All our activities are organized by volunteers and are offered without any price tag attached. Yet there are some costs to cover and for that we are asking for your donations.
All remaining donations after covering the costs will be offered to the precious teacher.

חומרי עיון לאירוע זה

טקסטים (1)
וידאו (0)
אודיו (0)
תמונות (0)

ספרייה ולימוד

ספרים בהוצאת ידידי הדהרמה

"מעבר לדת"

כבוד הדלאי לאמהּ ה-14  

כבוד הדלאי לאמה פורש בספרו תוכנית פורצת דרך הפונה גם אל מיליוני האנשים שאינם רואים בעצמם חלק משום מסורת דתית אך עדיין כמהים לחיים שיש בהם סיפוק רוחני ועשייה למען עולם טוב יותר. למידע נוסף ורכישה