פסיכולוגיה בודהיסטית

שלושת הרעלים: מהם ואיך להתגבר עליהם?!

31.5.2012 – 2.6.2012 | 16:00 התכנסות והרשה | כפר הנוער ניצנה שבנגב | הקורס יתורגם מטיבטית לעברית ע"י יקי פלט | ההרשמה נסגרה.

לו"ז לקורס של גן גיאצו בישראל. יתכנו שינויים בלו"ז.

כשהבודהה עמד על מקורות הסבל הקיומי אותו אנו חווים, הוא הצביע על שלושת הרגשות העוכרים העיקריים – תשוקה, כעס ובערות. בשגרת חיינו אנו עוברים תכופות בין מצבי התודעה הללו ובין רגשות ועמדות עוכרים אחרים שנובעים מתוכם, כמו יהירות, קנאה ותחרותיות. בשל כך אנו נידונים לכאב מתמשך במעגלי הקיום.

כדי להפסיק את הסבל ולהשתחרר ממעגלי הקיום עלינו לזהות באופן מדויק את שלושת הרעלים, להכיר במאפיניהם השליליות, לדעת מהן תרופות הנגד וליישמן. הבודהה לימד מגוון רחב של תרופות נגד, חלקן מקומיות וחלקן מיועדות להכחיד את שלושת הרעלים אחת ולתמיד.

על כפר הנוער ניצנה – למידע לחצו כאן >

איפה ניצנה ואיך מגיעים? רוצים לדעת לחצו כאן >

הוספנו עבורכם מפת הגעה נוספת >

חומרי עיון לאירוע זה

אודיו (0)
תמונות (0)

ספרייה ולימוד

ספרים בהוצאת ידידי הדהרמה

"מעבר לדת"

כבוד הדלאי לאמהּ ה-14  

כבוד הדלאי לאמה פורש בספרו תוכנית פורצת דרך הפונה גם אל מיליוני האנשים שאינם רואים בעצמם חלק משום מסורת דתית אך עדיין כמהים לחיים שיש בהם סיפוק רוחני ועשייה למען עולם טוב יותר. למידע נוסף ורכישה