הדרך המדורגת להארה

לאם רים – מבט מעמיק לבודהיזם הטיבטי

  • תאריך: 06.01.2016
  • תאריך סיום: 09.1.2016
  • מורה: גלן סוונסון  
  • מקום: קיבוץ יחיעם

במהלך הקורס הזה בן ארבעת הימים נתחיל בהצגת ארבע אמיתות הנעלים שהן היסוד לכל המסורות הבודהיסטיות. במיוחד נתבונן בטבע הבלתי מספק של קיומנו, מדוע אנחנו תקועים במצב הזה ואיך להשתחרר מכל הסבל. נתבונן גם בתפיסה הבודהיסטית של התודעה וכיצד אנחנו חגים במעגלי הקיום מתקופת חיים אחת לבאה אחריה.

אחר כך נתבונן איך לימוד המהאיאנה נבנה על ארבע אמיתות הנעלים ומתרחב מהן באמצעות השקפת הריקות וטיפוח בודהיצ'יטה – השאיפה להארה שלמה למען הזולת. כמו כן נתבונן כיצד הטנטרה (מוביל הווג'רה)  מאפשר לנו להחיש את הדרך להארה.

לבסוף נתבונן כיצד התרגולים השונים האלה מוצגים במסורת הגלוקפה של הבודהיזם הטיבטי מבחינת ה"לאם-רים" – שלבי הדרך להארה.

הקורס יתקיים באנגלית

הקורס מיועד למתרגלים ותיקים וחדשים כאחד – מומלץ לכל מי שרוצה לפגוש את גישת הבודהיזם הטיבטי ולמי שרוצה להעמיק את הבנתו לגבי הנושאים השונים של הדרך הרוחנית.

♦♦♦

ברוח המסורת הבודהיסטית, המורה, וכן הצוות המארגן פועלים בהתנדבות ואינם מקבלים כל שכר. גם ההשתתפות בקורס זה הינה על בסיס תרומה (דאנה).

תרומותיכם, שתיאספנה בתום הפעילות, מיועדות לכיסוי כל ההוצאות הארגוניות ולמתן דאנה כהוקרת תודה למורה.

חומרי עיון לאירוע זה

אודיו (0)
תמונות (0)

ספרייה ולימוד

מולטימדיה

Online meeting with Jetsunma Tenzin Palmo

צפה והקשב לעוד:

ספרים בהוצאת ידידי הדהרמה

"מעבר לדת"

כבוד הדלאי לאמהּ ה-14  

כבוד הדלאי לאמה פורש בספרו תוכנית פורצת דרך הפונה גם אל מיליוני האנשים שאינם רואים בעצמם חלק משום מסורת דתית אך עדיין כמהים לחיים שיש בהם סיפוק רוחני ועשייה למען עולם טוב יותר. למידע נוסף ורכישה