סיור דהרמה – יום תרגול בכפר פלסטיני עם הנזירה ריטה
- תאריך: 20.10.2014
- תאריך סיום: 20.10.2014
- מורה: הנזירה (אני) לוסנג
- מקום:
הנכם מוזמנים להצטרף לסיור מיוחד לכפר דיר איסתיא . זו הזדמנות לתרגל התבוננות, הקשבה וחמלה תוך כדי לימוד על המציאות בשטחים שמעבר לקו הירוק. המפגש הישיר עם מציאות החיים שנפגוש הוא הזדמנות לחדור מבעד למחסומים של פחד, דעות ואידיאולוגיות.
דווקא עכשיו, כשהעוינות וחוסר האמון גדולים כל כך, חשוב לראות שיש גם דרך אחרת שמאפשרת הבנה, דיאלוג ועשייה משותפת.
זו הזדמנות להיפתח אל המורכבות של הסכסוך ולשאול את עצמנו באומץ כיצד נבחר להתמודד עם הדוקהה הזו ועם החלק שיש לנו בקיומה. נעשה זאת תוך שאנו מקבלים תמיכה מהנזירה ריטה ומהסנגה שאיתנו, כמו גם מהיכולת שלנו לעצור ולהפנות את תשומת הלב למתרחש בתוכנו.
האירוע מתקיים בשיתוף חברי "דהרמה מעורבת חברתית" ועמותת ידידי הדהרמה , יודרך על ידי חברי "דהרמה מעורבת חברתית" יחד עם הנזירה ריטה ויתקיים במתכונת של יום תרגול בשטח. תוך כדי הלימוד על המציאות הפוליטית נתרגל איכות של התבוננות והקשבה למתרחש בתוכנו. נשמע על המתרחש בכפר – ונבחין מה זה עושה ללב שלנו. נפגש עם תושבים ונהיה רגישים לאופן בו אנו מגיבים לדבריהם. נלמד על מה שקורה כאשר ישראלים ופלסטינים מסכימים לפעול יחדיו ונשאל את עצמנו מה היא פעולה נכונה במציאות של סכסוך אלים. לאורך היום נעצור לזמנים של מדיטציה, עיבוד ושיתוף.
זו הזדמנות מיוחדת למתרגלים ומתרגלות שבדרך כלל חוששים לבקר בכפרים פלסטינים, להיעזר בנוכחות של מורים וסנגהה מתרגלת כדי להשתתף בסיור. אפשר להזמין גם בני זוג וחברים אשר יש להם עניין בסיור כזה.
ניפגש בתל אביב בשעה 9:00 וניסע באוטובוס שכור. דיר איסתיא נמצא כ-30 דקות נסיעה מתל אביב מעט מזרחה מראש העין. נהיה בחזרה ב 17:00. פרטים מלאים על נקודת המפגש ותכנית הסיור ישלחו לנרשמים.
האירוע מבוסס על דאנה (נתינה נדיבה) לכיסוי העלויות ותמיכה בפעילות.
תרומותיכם, אותן ניתן לעשות בכל עת הן לפני השיעור והן לאחריו, מיועדות לכיסוי כל ההוצאות הארגוניות ולמתן דאנה כהוקרת תודה למורה.
All remaining donations after covering the costs will be offered to the precious teacher.