האימון הבודהיסטי

להזדקן… שבת דהרמה במונש

"….בדרך הטבע אני אזדקן…  אין מנוס מן הזקנה…"

              מתוך 5 התזכורות  של הבודהה.

בודהה שקיאמוני דבר על הזקנה כאחד המופעים של הסבל בסמסרה, יחד עם הלידה, המחלה והמוות.

החברה שלנו עושה הכל, מאז ומתמיד, על מנת להקל על הסבל הקשור בארבעת הארועים האלה המלווים את חיינו, כשהחברה המערבית במיוחד, משקיעה משאבים אינסופיים בהתנגדות לזקנה ולמוות ובדחייתם ככל שרק אפשר.

מה יחסנו אנו לזקנה? האם אימון התודעה, הדרך שהתווה הבודהה, יכול לעזור לנו להתמודד עם קשיי הזקנה? כיצד?

בשבת זו ננסה להחליף מחשבות ולראות יחד מה משמעות הזקנה עבורנו, מה הסבל שכרוך בה ובתהליך ההזדקנות, האם יש גם יתרונות בתקופה בלתי נמנעת זו ( אם לא מתנו בגיל צעיר…), וכיצד הדהרמה , על ההשקפה והתרגולים שהיא מציעה, יכולה לתמוך בנו .

על המורה:  אני לוסנג  – מורה מרתקת, סוחפת ומעמיקה המלווה את עמותת ידידי הדהרמה שנים רבות מאוד. אני לוסנג מעבירה את נושאי הלימוד בצורה אישית, נגישה ומסקרנת ויוצרת קשר בלתי אמצעי עם תלמידיה הרבים – וביקורה הקבוע בישראל הוא אחד מעמודי התווך של ידידי הדהרמה.

הלו"ז :

0930 – התכנסות

1000 – שיחת פתיחה + מדיטציה

1030 – שיעור עם אני לוסנג וליאורה

1200 – הפסקה

1215 – מדיטציה

1245-  הפסקת צהרים

1400 – שיח בקבוצות קטנות

1500 – הפסקה

1530 – שיתוף של כולם יחד , שיחת סיכום ופרדה

1700 – ארגון המקום ונסיעה בטוחה הביתה.

נדרשת הרשמה – ההרשמה תפתח בהמשך

ברוח המסורת הבודהיסטית, המורה, וכן הצוות המארגן פועלים בהתנדבות מלאה ואינם מקבלים כל שכר. גם ההשתתפות בקורס זה הינה על בסיס תרומה (דאנה) וללא ציון סכום מוגדר, כדי לאפשר לכל הרוצים להשתתף בקורס לעשות זאת בשמחה ולתרום כפי יכולתם ומתוך רצון ונדיבות הלב.
תרומותיכם, אותן ניתן לעשות בכל עת הן לפני השיעור והן לאחריו, מיועדות לכיסוי כל ההוצאות הארגוניות ולמתן דאנה כהוקרת תודה למורה.
All our activities are organized by volunteers and are offered without any price tag attached. Yet there are some costs to cover and for that we are asking for your donations.
All remaining donations after covering the costs will be offered to the precious teacher.

חומרי עיון לאירוע זה

טקסטים (0)
וידאו (0)
אודיו (0)
תמונות (0)

ספרייה ולימוד

מולטימדיה

המסע אל לב החוכמה

צפה והקשב לעוד:

ספרים בהוצאת ידידי הדהרמה

"טיפוח הפוטנציאל האנושי"

ג'טסונמה טנזין פאלמו  

בספרה "טיפוח הפוטנציאל האנושי" (שש השלמויות) מעניקה לנו ג'טסונמה טנזין פאלמו מבט רחב על האימון הבודהיסטי מעבר לישיבה על הכרית. ספרה הינו תרגום הקורס שנתנה בישראל ב-2006. למידע נוסף ורכישה