פילוסופיה בודהיסטית

התיאוריה הבודהיסטית על התודעה – מפגש דהרמה

  • תאריך: 18.02.2020
  • תאריך סיום: 18.02.2020
  • מורה: גלן סוונסון  
  • מקום: קמפוס ברושים, אוניברסיטת ת"א

מפגש דהרמה בהנחיית גלן סוונסון
התאוריה הבודהיסטית על התודעה
יום שלישי 18 בפברואר, בקמפוס ברושים, תל אביב 

18:00-20:00

לימודי הבודהיזם, רובם ככולם , עוסקים בהתמרת התודעה . התודעה היא, איפוא, הכלי העיקרי המשמש אותנו בדרך הרוחנית.

אין תמה שחלק ניכר של התורה הבודהיסטית עוסק בחקר התודעה והבנתה.

בהרצאה זו נחקור את התיאוריה הבודהיסטית באשר לתודעה. נדון בהגדרה של התודעה עפ"י הגישה הבודהיסטית, מקורה של התודעה, סוגיה, תפקודיה טבעה והפוטנציאל הגלום בתודעה.

נראה כיצד הגישה הבודהיסטית מנוגדת לתיאוריה החומרית- מדעית לתודעה

♣♣♣

גלן סוונסון , בוגר תוכנית המאסטר בת שבע השנים של לימודים מתקדמים של בודהיזם במכון לאמה צונגקהאפה אשר בפומאיה, איטליה.

מלמד ומנחה ריטריטים של מדיטציה בהודו, אירופה, צפון אמריקה ואוסטרליה, בסגנון לימוד בהיר המבליט את המיזוג בין ההשקפה הפילוסופית, המדיטציה וההתנהגות בחיי היומיום.

בין השאר גלן מעביר קורסים למתחילים וקורסים למתקדמים במרכז טושיטה שבדהרמסלה.

♣♣♣

ברוח המסורת הבודהיסטית, המורה, וכן הצוות המארגן פועלים בהתנדבות ואינם מקבלים כל שכר. גם ההשתתפות בקורס זה הינה על בסיס תרומה (דאנה).

תרומותיכם, שתיאספנה בתום הפעילות, מיועדות לכיסוי כל ההוצאות הארגוניות ולמתן דאנה כהוקרת תודה למורה.

♣♣♣

האירוע כלו מאורגן בשיתוף פעולה של בי"ס פסיכו-דהרמה בקמפוס ברושים, קבוצת בודהיזם בישראל ועמותת ידידי הדהרמה, המארחת את גלן סוונסון בביקורו בישראל.

מפאת תקלה טכנית, ישנו תיעוד חלקי בלבד בוידאו.

ברוח המסורת הבודהיסטית, המורה, וכן הצוות המארגן פועלים בהתנדבות מלאה ואינם מקבלים כל שכר. גם ההשתתפות בקורס זה הינה על בסיס תרומה (דאנה) וללא ציון סכום מוגדר, כדי לאפשר לכל הרוצים להשתתף בקורס לעשות זאת בשמחה ולתרום כפי יכולתם ומתוך רצון ונדיבות הלב.
תרומותיכם, אותן ניתן לעשות בכל עת הן לפני השיעור והן לאחריו, מיועדות לכיסוי כל ההוצאות הארגוניות ולמתן דאנה כהוקרת תודה למורה.
All our activities are organized by volunteers and are offered without any price tag attached. Yet there are some costs to cover and for that we are asking for your donations.
All remaining donations after covering the costs will be offered to the precious teacher.

חומרי עיון לאירוע זה

אודיו (0)
תמונות (0)

ספרייה ולימוד

ספרים בהוצאת ידידי הדהרמה

"למלא את הלב בחמלה"

כבוד הדלאי לאמהּ ה-14  

ספרו של כבוד הדלאי לאמה - "למלא את הלב בחמלה", המראה לנו כיצד החמלה יכולה להיות מקור בלתי נדלה של אושר בחיינו. למידע נוסף ורכישה