פילוסופיה בודהיסטית

סוטרת המהאיאנה "ההתהוות התלויה" – קורס מקוון עם גשה דורג'י דמדול

  • תאריך: 22.05.2020   קורס זה מחזורי ומתקיים מדי יום שישי, שבת
  • תאריך סיום: 23.05.2020
  • מורה: גשה דורג'י דמדול  
  • מקום: קורס מקוון / אינטרנטי
לאחר תקופה ארוכה חוזר אלינו גשה דורג'י דמדול בקורס בן יומיים של סופ"ש אינטרנטי מרתק, חד וקולח. מדלהי – ישר לבתינו.
Geshe Dorji Damdul – The Noble Mahayana Sutra “Dependent Arising”– Friday & Saturday, May 22-23, 2020: English text is below
**

Geshe Dorji Damdul

"כל התופעות מתהוות מגורמים

הבודהה לימד את הגורמים,

כמו כן את הפסקת הגורמים

לימד הרואה הדגול"

– באמצעות הדברים התמציתיים האלה המופיעים בסוטרת המהיאנה "ההתהוות התלויה" מסביר הבודהה שאקיאמוני לבודהיסטווה אוולוקיטשווארה מהי ההתהוות התלויה.

התורה הבודהיסטית מסבירה לנו כיצד התופעות אינן קיימות – הן נעדרות קיום עצמאי מצידן הן. 'ההתהוות התלויה' באה להסביר לנו כיצד התופעות כן קיימות – הן מתהוות בתלות.

ההתהוות התלויה, ההשקפה הייחודית לבודהיזם, מוסברת בשלוש רמות עידון: התהוות תלויה של סיבה-תוצאה; התהוות תלויה של השלם וחלקיו; התהוות תלויה של קיום כתיוג בלבד.

הבנת "ההתהוות התלויה" על רבדיה השונים היא אבן הראשה עליה מושתתת התפיסה הבודהיסטית.

בקורס סופ"ש זה ננסה להבין יחד באמצעות סוטרת "ההתהוות התלויה" מהי המשמעות של התהוות תלויה, באיזה מובן תלויים הדברים האחד בשני, כיצד יתכן שדברים המופיעים לנו בצורה כה מוחשית אינם קיימים בדרך שבה אנו תופסים אותם.

נראה כיצד בבסיס תגובותינו למצבים או לאירועים שונים, נמצאת ההנחה שאנו ניצבים בפני מציאות חיצונית אמיתית, המופיעה כחוויה ממשית של כל אחד מאתנו.

לפיכך, אם נצליח להבין את עמקי ההתהוות התלויה לצד ריקותן של התופעות מקיום עצמאי ובלתי תלוי – נוכל להשתחרר מהיאחזות בדברים שקיומם נראה לנו אמיתי ונושא הבטחה לא ממומשת לאושרנו, ולהכחיד את המגוון העצום של הרגשות השליליים והקרמה המביאים עלינו רמות שונות של סבל.

וכשנבין זאת באופן נכון וישיר, ונכחיד את הרגשות העוכרים ואת הקרמה המובילים אותנו פעם אחר פעם אל מעגלי הסבל של חיינו – נגיע למצב ההארה, למצב של חוסר פחד, אושר מתמשך וחמלה גדולה הרוצה להביא למצב זה לא רק אותנו עצמנו – אלא את כל בעלי התודעה.

כזו חשיבותה של הבנת ההתהוות התלויה.

לא לחינם מדגיש הבודהה שאקיאמוני בפני אוולוקיטשווארה, בסוטרה אותה נלמד בסופ"ש מרתק זה, את חשיבותה: "הרואה את ההתהוות התלויה רואה את כל הטאטהאגטות".

במהלך סוף השבוע נזכה להזדמנות נדירה ללמוד על ההתהוות התלויה מתוך הסוטרה עצמה בעזרתו של המלומד הטיבטי גשה דורג'י דמדול.

גשה דורג'י דמדול – מנהל בית טיבט בדלהי, מלומד וחוקר, ובעבר מתורגמנו של כבוד הדלאי לאמה – מוכר כמורה מרתק וחד שקנה לו תלמידים רבים מרחבי העולם הנוהרים במיוחד לשיעוריו. הוא רהוט, שיטתי, מערב את תלמידיו במהלך השיעורים, מנהל איתם דיאלוג המעמיק את תובנותיהם, והסבריו מפשטים ומנגישים אף נושאי לימוד קשים וסבוכים.

השילוב של לימוד מילותיו של הבודהה עצמו הנאמרות בסוטרה אותה נלמד, יחד עם הסבריו הרהוטים של גשה לה, הינו הזדמנות יוצאת דופן להעמיק באחד הנושאים החשובים ביותר בבודהיזם.

שני ימי הלימוד יכללו שלושה שיעורים: שני שיעורים עם גשה לה שיועברו באנגלית ושיעור אחד של שאלות ותשובות בעברית עם הנזיר קארצון (יקי פלט).

**

לו"ז (שישי ושבת)

8:45                – שיחת פתיחה

9:00 עד 10:30 – שיעור עם גשה דורג'י דמדול

10:30 עד 11:30 – הפסקה

11:30 עד 13:00 – שיעור  עם גשה דורג'י דמדול

13:00 עד 14:00 – הפסקה

14:00 עד 15:00 – שאלות ותשובות בהנחית הנזיר המלומד קארצון (יקי פלט)

♦ הקורס יועבר במפגש זום אליו אתם מוזמנים להצטרף. אין צורך בהרשמה מוקדמת. אנא הצטרפו כעשר דקות לפני מועד ההתחלה באמצעות לחיצה על הקישור הבא:

.
♦ במידה ולא הצלחתם להתחבר מכל סיבה, ניתן יהיה לצפות בשידור ישיר ביוטיוב הידידים:
https://www.youtube.com/channel/UCCxXhlIYpoyj2o2Wt9Ib_PA/playlists

♦ להורדת ספר התפילות וחומר הלימוד שגשה לה מתבסס עליו במהלך השיעורים אנא לחצו על הקישור המצורף:

http://bodhiwisdom.org/wp-content/uploads/2018/10/The-Blaze-of-Non-Dual-Bodhicittas-Fourth-Edition.pdf

אנא עקבו אחר עדכונים בפרסום.

Geshe Dorji Damdul – The Noble Mahayana Sutra “Dependent Arising”: Friday – Saturday, May 22-23, 2020

Online teachings will start on May 22, 2020 at 09:00 AM Israel Time (11:30 AM India time).

» Link to the Zoom sessions:

https://us04web.zoom.us/j/569912177

Please connect 10 minutes before the session starts.

» You can also watch on our YouTube channel – Please press here.

» Please download the Prayer book and Sutras from this link:

http://bodhiwisdom.org/wp-content/uploads/2018/10/The-Blaze-of-Non-Dual-Bodhicittas-Fourth-Edition.pdf

» Daily schedule (Israel Time):

09:00 – 10:30 Teaching (English) – Geshe Dorji Damdul

11:30 – 13:00 Teaching (English) – Geshe Dorji Damdul

14:00 – 15:00 Review class (Hebrew) – Ven Kartson

For any of the sessions you should press the same Zoom link.

» There is no need for a registration.

» For donations (Dhana) please press on the Paypal button below.

ברוח המסורת הבודהיסטית, המורה ואף הצוות המארגן פועלים בהתנדבות מלאה ואינם מקבלים כל שכר. גם ההשתתפות במפגשים אלה הינה על בסיס תרומה (דאנה) וללא ציון סכום מוגדר, כדי לאפשר לכל הרוצים להשתתף לעשות זאת בשמחה – ולתרום כפי יכולתם ומתוך רצון ונדיבות הלב. תרומותיכם, אותן ניתן לעשות בכל עת הן לפני השיעור והן לאחריו, מיועדות לכיסוי ההוצאות הארגוניות ולמתן דאנה כהוקרת תודה למורה.

את התרומה ניתן לבצע באמצעות האתר המאובטח Paypal ע"י לחיצה על Create an Account ומילוי פרטי כרטיס האשראי (בהרשמה חד-פעמית המידע אינו נשמר בשרתי Paypal). אם ברצונכם לקבל קבלה עבור הדאנה, אנא הקפידו בעת ביצוע התשלום בפייפאל לרשום את שמכם ואת הכתובת המלאה למשלוח.

For donations (Dhana) please press on the button below

כמו כן ניתן לעשות העברה בנקאית לזכות ידידי הדהרמה, בנק הפועלים סניף היצירה 459, חשבון 11197.

הנחיות לכניסה למפגשי זום:

1.  השתתפות באמצעות מחשב –
– כחמש או עשר דקות* לפני מועד הפגישה יש ללחוץ על הקישור לפגישה.
– עם הלחיצה על הקישור שקבלתם, יופיע חלון קטן בראש הדף המבקש אישור לכניסה לחלון הלימוד. אנא אשרו.
–  לאחר שתאשרו, יורד קובץ קטן (ובטוח) למחשב ואוטומטית יעלה חלון הלימוד.
–  כעת תתבקשו לאשר את השימוש במיקרופון המחשב ועל מצלמת המחשב (אם יש לכם כזו). אנא אשרו בבקשה את הנ"ל! לאחר שתאשרו, אם תרצו, תוכלו בכל עת במהלך השיעור לכבות או להפעיל את המצלמות והמיקרופונים (גם למורה כמובן יש שליטה ואפשרות לעשות זאת עבור כולם…).

–  זהו… קל ופשוט. אתם נמצאים בחלון הלימוד ויחד נמתין לתחילתו. בהצלחה!
–  נוכל לראות בתחתית החלון תפריט צף (משמע אם מזיזים את העכבר על המסך התפריט מופיע, ולאחר פרק זמן התפריט נעלם מהעין עד תזוזת העכבר הבאה)
הכניסה לשיעור באמצעות מחשב אינה דורשת הרשמה לתוכנת זום בה אנו משתמשים.

2. השתתפות באמצעות הטלפון הסלולרי –
–  כאן צריך להערך מראש ולא ברגע האחרון:
יש להכנס לחנות האפליקציות, ולהתקין את אפליקציית zoom.
–  לאחר ההתקנה, פותחים את האפליקציה ונרשמים ע"י הכנסת מייל וסיסמה שתגדירו [אנא זכרו לרשום לעצמכם אותה לשימוש בפעמים הבאות..].
–  האפליקציה תיפתח בעמוד הבית. בעמוד זה, למטה מימין, יש כפתור הגדרות. יש ללחוץ עליו ובדף שיפתח יש ללחוץ על meeting. בתחתית הדף הזה יש לכבות את מצב הנהיגה (הכפתור יהפוך מכחול ללבן).
–  משאירים את האפליקציה פתוחה, חוזרים ללינק הפגישה ולוחצים על הקישור לפגישה.
–  האפליקציה תיפתח בחלון הפגישה, ואתם תידרשו לאשר את השימוש במיקרופון הטלפון (אנא שימו לב שיפתחו שתי אפשרויות ויש ללחוץ על האפשרות הראשונה – call via device audio) ואת השימוש בוידיאו. אנא אשרו אחרת לא תוכלו להשתמש באפליקציה.
–  זהו.. אתם בפנים. בתחתית המסך יש תפריט צף (ראו ההסבר בסעיף האחרון של השימוש במחשב) .

 

 

 

 

 

ברוח המסורת הבודהיסטית, המורה, וכן הצוות המארגן פועלים בהתנדבות מלאה ואינם מקבלים כל שכר. גם ההשתתפות בקורס זה הינה על בסיס תרומה (דאנה) וללא ציון סכום מוגדר, כדי לאפשר לכל הרוצים להשתתף בקורס לעשות זאת בשמחה ולתרום כפי יכולתם ומתוך רצון ונדיבות הלב.
תרומותיכם, אותן ניתן לעשות בכל עת הן לפני השיעור והן לאחריו, מיועדות לכיסוי כל ההוצאות הארגוניות ולמתן דאנה כהוקרת תודה למורה.
All our activities are organized by volunteers and are offered without any price tag attached. Yet there are some costs to cover and for that we are asking for your donations.
All remaining donations after covering the costs will be offered to the precious teacher.

חומרי עיון לאירוע זה

אודיו (0)
תמונות (0)

ספרייה ולימוד

ספרים בהוצאת ידידי הדהרמה

"כיצד לראות את עצמך כפי שהנך באמת"

כבוד הדלאי לאמהּ ה-14  

בספרו "כיצד לראות את עצמך כפי שהנך באמת" מדריך אותנו כבוד הדלאי לאמה כיצד לראות את עצמנו כפי שאנו באמת, על מנת שנוכל להתחיל ליצור את העולם שבו נרצה לחיות. למידע נוסף ורכישה