דף ביקור מורה

גשה קלסנג וונגמו בישראל, נובמבר-דצמבר 2018

אנו שמחים לעדכן על ביקורה של גשה קלסנג וונגמו בישראל גם ב-2018.

גשה קלסנג וונגמו (Geshe Kelsang Wangmo) היא הנזירה הראשונה שקבלה את התואר גשה לאחר 17 שנות לימוד במכון לדיאלקטיקה בודהיסטית בדהרמסלה – ובכך פתחה דלת לנזירות נוספות לקבלת תואר זה.

גשה קלסנג וונגמו ידועה כמורה מבריקה שמציגה את הדברים המורכבים והקשים ביותר להבנה בצורה מאוד ברורה ונגישה, תוך שילוב מדיטציות המאפשרות את הבנת והטמעת הלימוד.

משנת 2004 היא מלמדת פילוסופיה בודהיסטית לסטודנטים המערביים החיים בדהרמסלה, עפ"י תוכנית הלימודים הנהוגה במכון לדיאלקטיקה בודהיסטית; היא מלמדת פילוסופיה בודהיסטית לתלמידי תוכנית הלימודים בחו"ל של אוניברסיטת אמורי (משנת 2006); ולתלמידי תוכנית הלימודים בחו"ל של אוניברסיטת מיאמי (משנת 2010). כמו כן היא מלמדת בטושיטה, מתרגמת ומתרגלת.

♦♦♦
גשה קלסנג וונגמו תשהה ותלמד בישראל כאורחת ידידי הדהרמה בין התאריכים 15.11.18 – 9.12.18.

במסגרת ביקורה היא תלמד במספר קורסים ומפגשים ברחבי הארץ בשפה האנגלית :

♦ חמישי – שבת ,22-24/11/18, "התאוריה הבודהיסטית של התודעה", קיבוץ יחיעם . הקורס במסגרת מסלול בודהיזם א-ת ומיועד לחברי התוכנית בלבד. ניתן עדיין להצטרף לתוכנית.

♦ שלישי 27/11/18 מפגש דהרמה בנושא "ביטחון עצמי לעומת הוקרת העצמי" , מכללת ברושים תל אביב,

♦ שישי – שבת, 30/11-1/12/18, "כיצד לראות את עצמך כפי שהנך באמת", כפר מונאש, ללא לינה.

♦ ראשון 2/12/18 מפגש דהרמה בנושא "ארבע האסכולות של הריקות", עין הבשור

♦ חמישי – שבת, 6-8/12/18, "החכמה הבסיסית של דרך האמצע", קיבוץ יחיעם.

♦♦♦

ברוח המסורת הבודהיסטית, המורה וכן הצוות המארגן פועלים בהתנדבות ואינם מקבלים כל שכר. גם ההשתתפות בקורסים אלו זה הינה על בסיס תרומה (דאנה).

תרומותיכם, שתיאספנה בתום הפעילות, מיועדות לכיסוי כל ההוצאות הארגוניות ולמתן דאנה כהוקרת תודה למורה.

 

ההרשמה לקורסים החלה

חומרי עיון לאירוע זה

טקסטים (0)
וידאו (0)
אודיו (0)
תמונות (0)

ספרייה ולימוד

מולטימדיה

The Spirit of Tibet (1995) Full Movie

צפה והקשב לעוד:

ספרים בהוצאת ידידי הדהרמה

"טיפוח הפוטנציאל האנושי"

ג'טסונמה טנזין פאלמו  

בספרה "טיפוח הפוטנציאל האנושי" (שש השלמויות) מעניקה לנו ג'טסונמה טנזין פאלמו מבט רחב על האימון הבודהיסטי מעבר לישיבה על הכרית. ספרה הינו תרגום הקורס שנתנה בישראל ב-2006. למידע נוסף ורכישה